Wat is gezonde voeding

Gezonde voeding

Wat is gezonde voeding? Gezonde voeding is een menu rijk aan groenten, fruit, peulvruchten, noten, vis, volkorenproducten en bevat daarnaast voldoende magere melkproducten. Ook is het arm aan rood- en bewerkt vlees. En daarnaast bevat het weinig tot geen alcoholische en suikerhoudende dranken, zout en verzadigde vetzuren (Gezondheidsraad: Richtlijnen Goede Voeding 2015; Voedingscentrum: Schijf van Vijf).

Balans

De realiteit is dat het niet altijd makkelijk is om alleen maar gezond te eten. Hoe ga je om met verjaardagen? Kun je dan geen taart meer eten of alcohol drinken? Dit betekent geen strenge diëten want die werken namelijk maar tijdelijk. En door tijdelijk streng te gaan diëten creëer je een jojo-effect. Met als gevolg eetbuien of zelfs een eetstoornis.

Het allerbelangrijkste is dat je een evenwicht vindt tussen het dagelijkse leven en voeding. Dit betekent dat je voor 80% gezonde voeding eet en voor 20% is er ruimte voor minder gezonde voeding (80/20-regel). Daardoor ontstaat er een voedingsbalans en kun je makkelijk op gewicht blijven of afvallen. Samengevat: een nieuwe methode waarbij je kunt afvallen en van je oude gewoonten afkomt. 

 

ER WORDT NOG AAN DEZE PAGINA  GEWERKT