PCOS of Poly Cysteus Ovarium Syndroom

Behandeling bij PCOS

Gemiddeld genomen komt bij 10 procent van de vrouwen PCOS of Poly Cysteus Ovarium Syndroom voor. PCOS kan vervelende klachten met zich meebrengen. Het veroorzaakt hormonale stoornissen in je lichaam. Naast deze klachten geven veel vrouwen met PCOS aan dat ze problemen hebben het op gewicht blijven.

Je moet in ieder geval twee van de volgende symptomen hebben om de diagnose PCOS te krijgen van een arts (gyneacoloog).

Klachten bij PCOS

Van welke klachten kun je allemaal last hebben als je de PCOS diagnose hebt gekregen. Je kunt hierbij denken aan:

Oorzaken van PCOS

Waardoor ontstaat PCOS? Dit kan in de oorsprong te maken hebben met een aanleg en dus erfelijke belasting zijn. Daarnaast is de belangrijkste oorzaak van PCOS overgewicht en daardoor insulineresistentie. Door de insulineresistentie reageert je lichaamscellen niet meer goed op insuline. En insuline is dus nodig om de bloedsuiker (glucose) vanuit je bloed in je cellen te krijgen.

Behandeling bij PCOS

Voeding en PCOS

Welke behandeling kan je verwachten bij PCOS. Het eten van ongezonde voeding is een belangrijke factor bij het ontstaan van PCOS. Uit onderzoek blijkt dat jonge vrouwen met PCOS meer suikers en koolhydraten eten dan gemiddeld. Dit zorgt ervoor dat de alvleesklier meer insuline aan gaat maken. En dus stijgt de insulineproductie. Dit zorgt ervoor dat je op lange termijn een verhoogde kans hebt op het ontstaan van diabetes type 2. En dit vergroot weer de kans op PCOS.

Samen gaan we jouw voeding doornemen. Hierbij stellen we doelen en gaan we metingen verrichten. Daarna stel ik een persoonlijk voedingsplan voor jou op. Met dit plan kun je dan gelijk beginnen. Het gevolg van een aangepast voedingspatroon is dat je gaat afvallen. Lees hier een artikel over PCOS

Neem vrijblijvend telefonisch contact op of maak een afspraak via onderstaande knop.


Maak een afspraak

Heb je geen PCOS maar wil je wel graag meer weten over afvallen klik dan op deze link


Klik hier

Lees hier het laatste voedingsnieuws op de voedingsblog

This page is
Amazing

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn